Musearm. Hva er det? Og hvordan lindrer jeg det?

Musearm er en tilstand som oppstår ved langvarig arbeid med PC og mus og kan ha mange forskjellige symptomer. Få en oversikt over de vanligste lidelsene relatert til musearm.

 

Hva er mus- og belastningsskader?

Begrepet musearm dekker forskjellige lidelser som kan oppstå fra gjentatte bevegelser, overspenning, vibrasjoner, trykkpåvirkning, stillesittende arbeid eller dårlige arbeidsstillinger. Gjentatte belastninger av muskler, leddbånd, sener og nerver kan medføre mange forskjellige lidelser i skulder, arm, hånd og håndledd. Når du bruker en vanlig datamus vil underarmen og håndleddet ditt være i en uvanlig posisjon.

Enten du jobber hjemmefra eller på kontoret er musearm et tilbakevendende problem for mange. Spesielt hjemmearbeid kan føre til musearm, ettersom mange ikke tenker over betydningen av en ergonomisk arbeidsstasjon og en komfortabel arbeidsstilling når de er hjemme. Men hvis du jobber hjemmefra minst en gang i uka, er det faktisk i mange land en lov at arbeidsgiveren din må tilby utstyr til hjemmekontoret. Dermed kan du få samme gode arbeidsforhold hjemme som på kontoret.